Történet

 

|

 

Receptek

 

|

 

Esztergom Étele 2017

 

|

 

 

Esztergom Étele 2017

Vargányás szűzpecsenye vörösboros mártásban, töklepényben tálalva – ez volt a győztes étel az Esztergom Étele 2017 főzőversenyen. Az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon már ötödik alkalommal kerestük a város ételét. 

Esztergom Étele 2017 - Jelentkezési lap

Nevezni a jelentkezési lap megfelelő kitöltésével lehet, melyet elektronikusan vagy postai úton kell visszaküldeni az alábbi elérhetőségek egyikére: E-mail cím: esztergometele@gmail.com Postacím: 2500 Esztergom, Árok utca 3.  

Az Ister-Granum Vadász-Hagyományőrző SE nyerte az Esztergom Étele Főzőversenyt

2016. szeptember 10-én, szombaton a Moriani Consulting Kft. által szervezett Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál második napján rendezték meg az Esztergom Étele Főzőversenyt. A Buday Péter mesterszakács vezette zsűri szoros versenyben az Ister-Granum Vadász-Hagyományőző SE ételét találta az ízharmónia és ötletesség szempontjából a legjobbnak. A 100 ezer forintos fődíj mellett a Szarvasérme őszi finomságokkal névre hallgató kreációjuk egyben a 2016-os év Esztergom Étele címet nyerte el. A vadásztársaság csapatát Madari István vezette, akiknek elejétől fogva nehéz feladatuk volt, hiszen az elkészítés szempontjából önmagában véve se könnyű étellel 13 alaposan felkészült és komoly gasztronómiai jártasságról tanúskodó vetélytársat kellett legyőzniük…

Esztergom Étele 2016

Szarvasérme, őszi finomságokkal.

Esztergom Étele 2015

Rosé kacsamell Esztergombóc ágyon almapüré és lilahagyma társaságában

Esztergom Étele 2015

A 2015 szeptember első hétvégéjére eső Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon idén is kiemelkedő szerepet kapott az Esztergom Étele főzőverseny, mely ebben az évben harmadik alkalommal került megrendezésre, s újfent a városra jellemző tájjellegű étel megtalálása volt a cél. Idén a megmérettetés a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mellett a Magyar Konyha támogatásával valósult meg.

Az Esztergom Étele főzőverseny története

Az Esztergom Étele főzőverseny 2013-ban indult útjára, elindítását a tájjellegű étel hiánya inspirálta. A versenyzők, immár két éve készítik el a város ételét családi recept vagy saját kreativitásuk szerint. 

Esztergom Étele 2014

VÁRVÉDŐ VITÉZ SZŰZE , RESZKESS TÖRÖK KÖRETTEL

ESZTERGOM ÉTELE 2013

FIATAL BÁRÁNY COMBJA, MÁTYÁS KIRÁLY AJÁNLÁSÁVAL

1